Audiokrant

De audiokrant is niet alleen een goed alternatief voor niet-en slechtzienden. Ze biedt ook een oplossing voor senioren die hun leven lang de gedrukte krant hebben gelezen maar dit niet langer kunnen omdat hun zicht afneemt.

De krantenartikels worden omgezet naar mp3-bestanden. De DAISY-structuur zorgt dat de krant makkelijk navigeerbaar is.

De krant wordt op verschillende manieren verspreid:

CD

Elke ochtend ontvangt u een cd in de bus met daarop de audiokrant. U kan deze afspelen in een DAISY-speler of op uw computer. Enkel Het Nieuwsblad en De Standaard zijn verkrijgbaar op cd.

Webbox

Gebruikers van een webbox vinden elke ochtend onze krant op hun toestel onder actualiteiten.

Anderslezen.be

De krant wordt ’s nachts geüpload naar anderslezen.be. 's Morgens kan u de krant handmatig downloaden of online lezen in uw browser. Als uw DAISY-speler hiervoor is uitgerust, kan u de krant streamen.

Houdt u het liever mobiel, gebruik dan de anderslezen-app. Hiermee leest u makkelijk de krant op uw smartphone of tablet. Heeft u al een (online)abonnement bij Luisterpunt of Transkript? Geen probleem. Alle beschikbare lectuur vindt u terug op uw boekenplank.Download de gratis app voor Android in de Playstore (klik hier)


Download de gratis app voor iOS in de App store (klik hier)


Snel van start met de app? Lees onze beknopte handleiding (klik hier).


Lees alles over de app op anderslezen.be (klik hier)

Krant op maat

Leest u de krant via anderslezen, dan kan u voor een krant op maat kiezen. Laat ons weten welke rubrieken u in de krant wenst en welke niet. Dit verkort de downloadtijd aanzienlijk en vereenvoudigt de navigatie omdat u sneller de informatie vindt die u wenst. Nog meer dan vroeger doorbladert u de krant, net als de ziende lezer.Voorbeelden van spraakberichten

Geluidsfragment Audiokrant rubrieknaam, na de titel hoor je ook telkens hoeveel artikels deze sectie bevat:

 

Geluidsfragment: Beluister het weerbericht: "Het is winter".

Geluidsfragment uit Het Nieuwsblad: beluister artikel uit rubriek Algemeen: "Bonden krijgen land niet plat"

Geluidsfragment uit De Standaard: beluister artikel uit rubriek Economie en financiën: "Technologieveteraan kent de sector"


Met de steun van:

 
logo Stevin

STEVIN is een meerjarig onderzoeks- en stimuleringsprogramma voor Nederlandstalige taal- en spraaktechnologie dat gezamenlijk door de Vlaamse en Nederlandse overheid wordt gefinancierd.

Logo CERA

 

Cera is een coöperatie van zo’n half miljoen vennoten en investeert samen met hen op financieel en maatschappelijk vlak. 

Cera investeert onder andere in de samenleving via maatschappelijke projecten, op regionaal, nationaal en internationaal vlak. Deze projecten sluiten aan bij de waarden van onze coöperatie: samenwerking, solidariteit en respect voor het individu.

 

Neem een abonnement
De StandaardHet Nieuwsblad
Mediahuis